VP6-19.2.1.-2-4-17 kódszámú, Duna-Pilis-Gerecse Vidékfejlesztési Egyesület                                       Identitásvezérelt közösségi célú fejlesztések támogatása                    Úny, Templom utcai közösségi tér fejlesztése 

Megújult a Templom tér

A Szent Mihály Római Katolikus Templom előtt kialakított közösségi tér a Templom közösségi programjainak biztosít élhetőbb, esztétikusabb környezetet.

A felújított terület a Templom és a templomkertben lévő temető bejárata előtti tér, több mint 20 méter hosszban és ~9m szélesen, 169 m2 területen.

A fejlesztés teljes költsége közel 3 millió Ft, amihez az Önkormányzat közel 1 millió Ft önerőt biztosított.

A közösségi tér szilárd burkolata halszálka rakásmintában lerakott, szürke térkő, 10*20*6 cm-es burkolati elemekből, süllyesztett és "K" szegéllyel határolva. A funkciónak megfelelően köztéri utcabútorokat helyezünk el: 1 db hulladékgyűjtőt, és 1 db padot.

A közösségi teret érintő és a szomszédos területeken lévő fák és cserjék szabályozása, esztétikai alakítása is megtörtént.

A közösségi tér hossz-szelvényét úgy alakítottuk ki, hogy az a terepbe, térszerkezetbe harmonikusan illeszkedjen.

A közösségi tér és környezetének megszépülése reményeink szerint hozzájárul a falu idegenforgalmi vonzerejének növekedéséhez. Az idelátogató turisták várhatóan a helyi boltok bevételeire is kedvező hatással lesznek.

A térkő-burkolat nemcsak esztétikus és környezetbarát, de a karbantartása és esetleges javítása is gazdaságosan megoldható.